40% İndirim
⚠ Kazanç Uyarısı! Hangi hisseler yükselişe hazırlanıyor? Hisse senetlerini ProPicks radarımızda görün.
Bu stratejiler yılbaşından bu yana %19,7 oranında kazanç elde etti.
Tam Listeye Erişin

Kuru Meyve Sektörü 6 Ülkeyi Hedef Pazar Seçti

Yayın Tarihi 19.10.2018 12:00
Güncelleme Tarihi 19.10.2018 12:25
© EborsaHaber. Kuru Meyve Sektörü 6 Ülkeyi Hedef Pazar Seçti

Kuru meyve sektörünün güçlü oyuncularından oluşan 19 firma, “Turkish Dried Fruits” isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi’nde güçlerini birleştirdi. Türk kuru meyve sektörü önümüzdeki 3 yıl için Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, Çin, Brezilya ve Hindistan’ı hedef pazar olarak belirledi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülecek olan “Turkish Dried Fruits” isimli URGE Projesi ile Türk kuru meyvesinin marka değerini arttırarak, ihracatta 2023 hedeflerini tutturacak etkinlikler serisine imza atacaklarını belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, kuru meyve sektöründe 19 firmanın kümelenerek birlikte hareket edebileceği noktalarda güçlerini birleştirerek sinerji ortaya koyacaklarını dile getirdi.

Türk kuru meyve sektörünün 1.4 milyar dolar seviyesindeki yıllık ihracatında Avrupa Birliği’nin payının yüzde 80 seviyesinde olduğuna işaret eden Celep, “Kuru meyve sektörümüzde üretilen ürünler ihracata bağımlı ürünler, bu ürünlerin ihracatında pazar çeşitliliği sağlamak istiyoruz. URGE Projesi’nde yer alan 19 firmamızın ortak fikri ile nüfus yoğunluğu olan, sağlıklı ürün tüketme bilinci gelişmiş ya da gelişmekte olan; Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, Çin, Brezilya ve Hindistan’ı hedef pazarlar olarak belirledik” şeklinde konuştu.

URGE Projesi’ne katılan 19 firmanın temsilcileri Ege İhracatçı Birlikleri Mete Uğuz Salonu’nda İhtiyaç Analizi faaliyeti kapsamında düzenlenen Küme Strateji Belirleme Toplantısı’nda bir araya geldi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık’ın başkanlık yaptığı toplantıda İhtiyaç Analizi faaliyeti danışmanlığını yürüten Albert SOLINO firması yetkilileri URGE Projesi’nde yer alan 19 firmada gerçekleştirdikleri bire bir analizlerin ve sektöre yönelik ulusal-uluslararası kaynaklardan edinilenn veriler doğrultusunda edinilen sonuçları aktardı.

2023 yılı kuru meyve ihracat stratejisi oluşturulacak

Kümelenme mantığı ile hareket edeceklerini belirten Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık, URGE Projesi’nde yer alan firmaların oluşturduğu kümeye özgü bir vizyon ortaya koyduklarını, 2023 yılı kuru meyve ihracat stratejisini bu küme ile oluşturacaklarını kaydetti.

Türk kuru meyve sektörünün mevcut pazarlarda müşteri beklentilerini karşılayabilir noktada olduğuna dikkati çeken Işık, “Yenilikçi ürün uygulamaları çok önemli ama bu konuda yeterli performansı gösteremiyoruz. Yenilikçi ürün tarafında müşteri beklentilerine açık olmak gerekiyor. URGE Projesi ile bu amaçla, personel yetkinliğini geliştireceğiz, maliyet azaltıcı çalışmalar yapacağız, üretim süreçlerinde verimliliği arttırmak için çalışacağız, talep yaratma eksenli üretime yoğunlaşacağız, mevcut proseslerde verimliliği arttırma yanında, teknolojik gelişmelerlee gelecek yeni üretim modellerinde verimliliği arttırmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

URGE Projesi ile sürdürülebilir ihracat artışı ve yeni pazarlara girmekte öncülük etmeyi amaçladıklarını anlatan Işık, “Üç yıllık proje sonunda ihracatımızda markalı ürün ihracat oranını yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için hedef pazarlardaki gıda fuarlarına her yıl en az 5 kez katılmayı planlıyoruz. Üç yıl içinde ABD, Rusya, Japonya, Çin, Brezilya ve Hindistan’a 10 kez sektörel ticaret heyeti ve 10 defa alım heyeti organizasyonu yapacağız. Proje kapsamında firmalarımızın yetkinliklerini arttıracak eğitim programları düzenleyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

“Turkish Dried Fruits” isimli URGE Projesi’nde yer alan firmalar ise şunlar oldu; “K.F.C Gıda Tekstil Sanayi İthalat İhracat Yatırım A.Ş., Özgür Tarım Ürünleri İnşaat Sanayi ve Tic.A.Ş., Ertürk Üzüm Ve Tarım Ürünleri İşletmeleri İth. İhr. Tic. San. A.Ş., Bizeks Dış Ticaret Limited Şirketi, Timtaş-Tarım İlaç ve Mahhsulleri Ticaret A.Ş., Uzunoğlu Tarım Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Musco Tarım Ürünleri İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Deniz Olgun Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Anatolia Tarım Ürün. San. Ve Dış Tic. A.Ş., S.S. Tariş Üzüm Tarım Satış Koop. Birliği, Egecan Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş., Osman Akça Tarım Ür. İth.San. Ve Ticaret A.Ş., Pagmat Pamuk Tekstil Gıda San. Ve A.Ş., Şentaş Tarım Ürün. İhr.San. Ve Tic. A.Ş., Selçuk Gıda Endüstri İhracat Ve İthalat A.Ş., Gabay Dış Ticaret ve Gıda Sanayi A.Ş., Işık Tarım Sanayi Ürünleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş., SDA Gıda Tarım Üretim İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Vesta Tarım Urunleri San ve TİC A.Ş.”

Son yorumlar

Fındık fındık... Dünyada fındığı bilmeyen, hayatında hiç fındık yememiş insanlar olduğuna eminim. Şirketlerimiz fındığı da portföye dahil etsin. Keza alıç, ahlat, erik de benzer durumda.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.